Officiellt: Hamrén tar över Islands landslag

Arkivbild. Erik Hamrén fungerade som tränare för Sverige i EM 2016. Bild: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Erik Hamrén blir ny tränare för det isländska fotbollslandslaget. Och målsättningen är tydlig: – Att ta Island till landets tredje raka mästerskap, säger han enligt sajten fotbolti.net.

Det har varit på gång och nu är det också officiellt. Erik Hamrén har presenterats som ny isländsk tränare. Det betyder att den före detta svenska förbundskaptenen ersätter Heimir Hallgrímsson som valde att tacka för sig efter sommarens VM i Ryssland.

Kontraktet är skrivet på två år.

– Mitt mål är att ta Island till landets tredje raka mästerskap, säger han enligt sajten fotbolti.net under presskonferensen..

– Vi kommer att arbeta hårt för att uppnå våra mål. Det här är min största utmaning någonsin, fortsätter han.

Med sig får han Freyr Alexandersson, tidigare tränare för landets damlandslag, som assisterande och den tidigare svenske målvakten Lars Eriksson tar över jobbet som målvaktstränare, en post han tidigare haft i det svenska landslaget.

Det här blir andra gången som Island väljer att satsa på svenskt ledarskap. Lars Lagerbäck ledde landslaget mellan åren 2011-2016 och var bland annat med och tog dem till landets första mästerskap någonsin, EM 2016, där det också blev succé med en kvartsfinalplats. Efter det valde han att lämna sin post.

Efter att Hamrén slutade som tränare för Sverige 2016 har han bland annat hjälpt till i sin gamla klubb Örgryte hösten 2017 och i januari i år tog han ett jobb i den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns som teknisk direktör.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03