Ödesmatch för PK-35 – "Alla vet att bara seger duger"

Efter två segrar i följd måste PK-35 Vantaa ta en tredje trepoängare för att ta sig in bland de 32 främsta i Champions League. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Om PK-35 Vantaa ska ta sig in bland de 32 bästa klubbarna i Champions League måste laget besegra BIIK Kazygurt i tisdagens match.

Champions League-kvalturneringen i Estland avslutas på tisdag kväll då de regerande finländska mästarna PK-35 Vantaa ställs mot BIIK Kazygurt från Kazakstan i en direkt avgörande match. Då bara gruppsegraren går vidare från kvalgruppen är Vandalaget piskat att vinna.

Både PK-35 Vantaa och BIIK Kazygurt har tagit två segrar i gruppen men finländarna har sämre målskillnad – 8–2 mot 11–0.

PK:s tränare Jari Väisäsen säger att BIIK Kazygurt är favorit i matc hen men att hans lag har bra chanser att överraska och ta hem segern.

– De har ett starkt försvar och ett starkt anfall och deras spelstil är rätlinjig och de kan sätta långbollar och stå för bra inlägg. De försöker få tryck på sina motståndares mål, säger han.

Väisänen säger att PK-35 ska bjuda på betydligt tuffare och svårare motstånd än vad FC Flora och EBS/Skála lyckats göra.

– Vi ska spela på ett helt annat sätt än deras tidigare motståndare. Vi ska sätta press på dem och se vad det kan leda till, säger tränaren.

– Vi måste klara av att hålla bollen på den sista tredjedelen av planen och kontrollera spelet där. Vi vill få dem att löpa mycket samtidigt som vi ska se till att hålla vår formation tajt och spela disciplinerat.

Trots att tränaren vill se styrka i offensiven är det i det defensiva arbetet matchen med stor sannolikhet kommer att avgöras.

– Varje spelare måste vara redo att försvara hela vägen ner till det egna målet. Dessutom måste vi sätta press på dem och försöka hindra dem från att slå bra inlägg, säger Väisänen.

– Alla vet att bara seger duger för oss. Vi går in för att vinna enskilda situationer på planen och tar vi hem tillräckligt många av dem kan vi också vinna matchen.

Champions League-kvalmatchen PK-35 Vantaa–BIIK Kazygurt spelas klockan 18 i Tallinn.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning