Också Ristolainen tackar nej till VM

Inget VM för Rasmus Ristolainen. Bild: Tom Brenner/AFP / Lehtikuva

Lejonen fick dåliga nyheter från Buffalo.

22-åringen Rasmus Ristolainen, som haft en lysande säsong i Buffalo där han stod för bland annat 6+39=45 poäng på 79 matcher, står över VM.

– NHL-säsongen har varit tung. Säsongen var en besvikelse då vi inte lyckades ta oss till playoff. Nu vill jag inleda semestern och därpå få en lång och hel sommarträningsperiod, säger Ristolainen till Iltalehti.

Av finländska NHL-stjärnor har tidigare Patrik Laine också tackat nej. Därmed har Dallasbacken Julius Honka gett klartecken för VM-spel.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning