Obduktion ska ge klarhet om dödsfallen på Silja Europa

Den estniska polisen går inte vidare med en utredning om dödsfallen ombord på fartyget Silja Europa i Tallinn. Bild: Mikko Stig/Lehtikuva

Polisen i Tallinn meddelar att man inte påbörjar en utredning om dödsfallen som upptäcktes på söndagsmorgonen ombord på Tallink Siljas fartyg Silja Europa.

– Vi startar ingen utredning eftersom vi anser att det inte finns anledning att misstänka någon brottslighet i samband med de aktuella dödsfallen, säger den estniska polisens kommunikatör Leana Loide.

En 25-årig kvinna och en 21-årig man hittades på söndagsmorgonen döda under oklara omständigheter ombord på Tallink Siljas fartyg i Tallinn. Båda är finländska medborgare.

– Vi har inte heller någon anledning att misstänka att dödsfallen har något inbördes samband, säger Loide.

Inga bevis på våld

Den estniska polisen har inte hittat bevis för att dödsfallen skulle ha föregåtts av fysiskt våld. Enligt polisen i Tallinn pågår nu obduktioner för att fastställa dödsorsaken i bägge fallen.

På den finska polisen bekräftar man att frågan sköts helt och hållet av de estniska myndigheterna.

– Vi har inte fått någon begäran om assistans eller hjälp av den estniska polisen, men vi är i regelbunden kontakt med våra kolleger i Tallinn, säger jourhavande överkonstapel Veli-Pekka Suojanen på Helsingforspolisen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning