Obamas Charlottesville-tweet är den mest gillade någonsin

Bild: AFP / Lehtikuva/Nicholas Kamm

USA:s tidigare president Barack Obama skrev i lördags ett inlägg på Twitter som gillats mer än någon tweet tidigare.

USA:s förre president Barack Obamas twitterinlägg har gillats av över 2,8 miljoner människor, vilket är alla tiders rekord.

Han twittrar som en reaktion på händelserna i Charlottesville i helgen då en motdemonstrant dödades vid en högerextrem demonstration.

"Ingen föds till att hata en annan människa på grund av hudfärg eller bakgrund eller religion", skriver Obama, och citerar den tidigare sydafrikanske presidenten Nelson Mandela.

Twittermeddelandet innehåller också ett foto som tagits år 2011. På bilden hälsar Obama på en grupp barn från ett fönster.

Tweeten är också den fjärde mest retweetade någonsin, enligt statistik från Favstar.

Det tidigare rekordet innehades av sångaren Ariana Grandes tweet efter den dödliga terrorattacken i Manchester tidigare i år. Tweeten har gillats över 2,7 miljoner gånger.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning