Obamas Charlottesville-tweet är den mest gillade någonsin

Bild: AFP / Lehtikuva/Nicholas Kamm

USA:s tidigare president Barack Obama skrev i lördags ett inlägg på Twitter som gillats mer än någon tweet tidigare.

USA:s förre president Barack Obamas twitterinlägg har gillats av över 2,8 miljoner människor, vilket är alla tiders rekord.

Han twittrar som en reaktion på händelserna i Charlottesville i helgen då en motdemonstrant dödades vid en högerextrem demonstration.

"Ingen föds till att hata en annan människa på grund av hudfärg eller bakgrund eller religion", skriver Obama, och citerar den tidigare sydafrikanske presidenten Nelson Mandela.

Twittermeddelandet innehåller också ett foto som tagits år 2011. På bilden hälsar Obama på en grupp barn från ett fönster.

Tweeten är också den fjärde mest retweetade någonsin, enligt statistik från Favstar.

Det tidigare rekordet innehades av sångaren Ariana Grandes tweet efter den dödliga terrorattacken i Manchester tidigare i år. Tweeten har gillats över 2,7 miljoner gånger.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54