Oavgjort i toppmötet – "Ett rättvist resultat"

Tuomas Mustonen är HIFK:s bästa målskytt för tillfället med sina åtta fullträffar i division 1.Bild: Tommi Willberg

HIFK var tio centimeter ifrån säsongens första hemmaförlust i seriefinalen mot säsongens stjärnskott EIF. Tätstriden är alltjämt mycket jämn i herrettan.

HIFK-EIF 1–1 (0–0)

Det blev säsongens andra oavgjorda match mellan HIFK och Ekenäs IF då serieettan och -tvåan rök ihop på ett soligt Tölöstadion. Bägge lagen hade sina chanser och det kändes som att 1–1 var ett resultat som speglade matchbilden korrekt.

– Ett toppmöte och 1–1. Det var ett rättvist resultat, säger HIFK-tränaren Teemu Kankkunen.

HIFK tog ledningen i början av andra halvlek då Jukka Halmes precisa passning nådde Tuomas Mustonen som gjorde säsongens femte mål då han placerade bollen i nedre hörnet efter att ha fintat bort en EIF-back. Kvitteringen kom då en kvart återstod av matchen då Ulrich Meleke fick sin panna på en frispark. På stopptid hade gästernas Felix De Bona ett jätteläge men han missade ensam mot HIFK-målvakten Daniel Kollar.

– Vi var tio centimeter från säsongens första hemmaförlust. All heder åt EIF. De gjorde det här svårt för oss. Det var en uddlös prestation av oss. Visst var det hett därute och visst är det tungt. Men det är därför vi tränar, säger HIFK-kaptenen Esa Terävä om matchen.

Trots att HIFK tappade sin ledning och inte lyckades rycka ifrån i tabelltoppen menar Terävä att de får vara nöjda med poängen.

– De hade ett så bra läge i slutet så på det sättet får man vara nöjd.

HIFK fortsätter i topp

I och med den oavgjorda seriefinalen och KPV:s 1–0-seger över Haka är serietabellen ytterst jämn. HIFK leder fortfarande men KPV är bara en poäng bakom, tätt följt av EIF. Halvvägs in i säsongen ger kapten Terävä sitt lag godkänt betyg.

– Vi har släppt in få mål och lyckats bra i anfallet. Också i sådana matcher där vi varit i en svacka så har vi kunnat komma igen och vunnit matcher. Vi har varit jämnbra.

Som det just nu ser ut kommer det att vara den ovannämnda trion som krigar hårdast om avancemang till ligan.

– Det här är en väldigt jämn kamp, precis som den här matchen bevisade. I fredagens hemmamatch (mot nästjumbon JJK) måste vi vara bättre, säger Terävä.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33