Oavgjort i andra kvalmatchen för PK-35 – kan fortfarande avancera

Arkivbild. Kaptenen Sanna Saarinen (t.h.) beskrev matchen mot Shelbourne som en fysiskt tuff drabbning. Bild: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

PK-35 lyckades inte besegra Shelbourne FC i sin andra kvalgruppsmatch. Efter en jämn drabbning stod siffrorna 0-0 och därmed avgörs gruppsegraren i de sista matcherna på måndag.

Det sista inhemska Champions League -hoppet lever fortfarande efter att PK-35 kryssat i sin andra kvalgruppsmatch mot irländska Shelbourne FC. Matchen framskred i liknande banor som Vandalagets inledande kamp mot Linfield. PK-35 kontrollerade bollinnehavet och motståndaren försvarade tätt. Men denna gång lyckades inte PK-35 överlista det irländska försvaret och därmed slutade matchen oavgjort och mållös.

– Jag tycker vi gjorde en bra match mot ett väl försvarande och organiserat lag. Shelbourne hade ändrat på sitt spel från deras första match. De blockerade mittfältet mycket bra och hela laget försvarade ända till slut, kommenterar tränare Jari Väisänen på klubbens hemsida.

– Det var en tuff batalj och de blöta väderförhållandena hade en inverkan. Bägge lagen hade målchanser och segern kunde ha gått åt bägge lagen. Självklart harmar det att vi inte lyckades segra, säger lagkaptenen Sanna Saarinen.

PK-35 har nu hållit nollan i två matcher i Champions League -kvalet. Det bådar gått inför fortsättningen och Väisänen berömmer lagets försvarsspel.

– I dessa matcher har vi visat att det är svårt att göra mål mot oss. Det är essentiellt då vi vill vinna matcher. Laget försvarade mycket väl mot Shelbourne. Försvararna var tvungna att glidtackla flera gånger och de klarade situationerna galant.

Tre lag kan komma vidare

I sin sista kvalmatch ställs PK-35 mot gruppens förhandsfavorit; Medyk Konin från Polen. Det fullständigt professionella polska laget inledde med att också spela oavgjort mot Shelbourne, men tog i sin andra match en trygg 4-1 seger över Linfield. Motståndet är tufft men priset för seger är förmodligen avancemang till slutspelen i Champions League. Något som ingen annan finländsk klubb klarat av denna säsong.

– Till näst möter vi ett annorlunda lag. Medyk Konin strävar efter att spela aningen liknande spel som vi, men möjligt vis även mer direkt. Vi har alla möjligheter till att utmana dem, bäddar Väisänen inför måndagens match.

Även Shelbourne har fortfarande möjlighet att avancera från gruppen, då laget möter Linfield i sin sista match. De irländska mästarna har för tillfället två poäng efter två oavgjorda och ifall laget besegrade Linfield och PK-35 och Medyk Konin spelade oavgjort skulle alla tre lag ha lika många poäng och segrar. Då är det målskillnaden som avgör.

(lag, matcher, segrar, oavgjorda, förluster, gjorda mål, insläppta mål, målskillnad, poäng)

Medyk Konin 2 1 1 0 4 1 3 4

PK-35 Vantaa 2 1 1 0 1 0 1 4

Shelbourne FC 2 0 2 0 0 0 0 2

Linfield Ladies 2 0 0 2 1 5 -4 0

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning