Nytt spel gav rekordresultat för Supercell

Ilkka Paananen.Bild: Markku Ulander

Spelbolaget Supercells rörelseresultat före avskrivningar växte till rekordstora 917 miljoner euro i fjol. Året innan var det 848 miljoner euro. Omsättningen blev 2,1 miljarder euro, vilket var ungefär som 2015.

I mars i fjol gav bolaget ut sitt nya spel Clash Royale. Det var bolagets fjärde spel och samtidigt det populäraste spelet i 131 länder.

På den mest betydande marknaden i USA har Clash Royale varit det lönsammaste spelet i sammanlagt 130 dagar. Efter lanseringen i mars toppade spelet listan över de lönsammaste spelen ända till sommaren då det föll bort.

Supercells vd Ilkka Paananen säger att han är synnerligen nöjd. Han betonar att konkurrensen har skärpts i spelindustrin. I fjol kom det ut 280 000 nya spel på marknaden.

– Vi har naturligtvis varit lyckosamma, men vi har jobbat hårt för framgången eftersom konkurrensen för mobila spel nådde nya dimensioner i år, säger Paananen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00