Nytt organ kan ha upptäckts i kroppen

Att organet tidigare missats kan bero på att dess struktur delvis förstörs när prover som ska undersökas med mikroskop tas. Arkivbild.Bild: TT/Isabell Höjman

Ett nytt organ i kroppen kan ha upptäckts, rapporter SVT Vetenskap med hänvisning till en studie publicerad i Scientific Reports.

Organet beskrivs som vätskefyllda utrymmen under huden och har döpts till "interstitium", enligt Neil Theise som är en av forskarna bakom studien.

Att organet, som består av upp till tio liter vätska, tidigare inte upptäckts kan enligt forskarna bero på att vävnad ofta töms på vatten när prover ska tas för att undersökas med mikroskop. Det gör att strukturen i "interstitium" till viss del förstörs.

Prover från cancerpatienter har visat att organet finns i hela kroppen. Och enligt forskarna kan det vara via "intersititum" som cancer sprids från tumören.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00