Nytt nationalistiskt parti samlar namn för att ställa upp i riksdagsvalet 2019 – vill stoppa den "globala makteliten" från att upprätta en global polisstat

De kallar sig Blåkorsets förbund och i sitt pressmeddelande skriver föreningen att de vill hindra "den internationella finans- och maktelitens globala strävan att utplåna nationalstaterna".

I ett pressmeddelande skriver Blåkorsets Förbund, eller Siniristin Liitto som de heter på finska, att de har inlett namninsamlingen som krävs för att ställa upp i riksdagsvalet. Målet är att få ihop 5 000 namn innan valet 2019.

Föreningen meddelar att de vill vara ett fosterländskt parti som står för kristna och konservativa värderingar.

– Fosterlandet Finland är viktigare än den internationella finans- och maktelitens globala strävan att utplåna nationalstaterna, förstöra traditionella värderingar och skapa en polisstat som kontrollerar världen, skriver föreningen i sitt pressmeddelande.

De skriver också att högsta prioritet är att trygga säkerheten genom att stoppa laglös migration och islamisering. Jouko Piho från Lovisa har valts till ordförande för den nya föreningen.

Fem saker att komma ihåg när du ansöker om konsumtionskredit:

Ett lånebeslut från en ansvarsfull långivare är en försäkran om att du vågar ta lånet och att det inte kommer att leda till problem. Det viktigaste för konsumenten är att den egna ekonomin klarar av att betala tillbaka lånet. En ansvarsfull långivare tar hänsyn till detta. Fastän räntesatserna verkar svåra att förstå, lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid långivarens ansvarsfullhet. 20.7.2018 - 00.00