Nytt nationalistiskt parti samlar namn för att ställa upp i riksdagsvalet 2019 – vill stoppa den "globala makteliten" från att upprätta en global polisstat

De kallar sig Blåkorsets förbund och i sitt pressmeddelande skriver föreningen att de vill hindra "den internationella finans- och maktelitens globala strävan att utplåna nationalstaterna".

I ett pressmeddelande skriver Blåkorsets Förbund, eller Siniristin Liitto som de heter på finska, att de har inlett namninsamlingen som krävs för att ställa upp i riksdagsvalet. Målet är att få ihop 5 000 namn innan valet 2019.

Föreningen meddelar att de vill vara ett fosterländskt parti som står för kristna och konservativa värderingar.

– Fosterlandet Finland är viktigare än den internationella finans- och maktelitens globala strävan att utplåna nationalstaterna, förstöra traditionella värderingar och skapa en polisstat som kontrollerar världen, skriver föreningen i sitt pressmeddelande.

De skriver också att högsta prioritet är att trygga säkerheten genom att stoppa laglös migration och islamisering. Jouko Piho från Lovisa har valts till ordförande för den nya föreningen.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22