Nytt lopp ställs in – Silverstone utan publik

Lewis Hamilton. Bild: William West/Lehtikuva

Frankrikes GP blir det tionde formel 1-loppet som stoppas.Däremot tänker man köra på Silverstone – men utan publik.

Frankrikes beslut att inte tillåta större evenemang till tidigast mitten av juli, på grund av coronapandemin, får till följd att formel 1-loppet i Le Castellet den 28 juni ställs in.

Enligt ett pressmeddelande räknar inte den franska arrangören med att kunna köra tävlingen senare under året.

"Vi ser fram emot sommaren 2021", säger arrangörsbolagets vd Eric Boullier.

Det brittiska formel 1-loppet på Silverstone, som var planerat till 19 juli, ska enligt ägarna genomföras utan publik.

– Vi har skjutit på det här svåra beslutet så länge som möjligt, men det står helt klart att ett GP under normala omständigheter är inte möjligt, säger direktören Stuart Pringle till Northampton Chronicle.

F1-helgen på Silverstone brukar locka runt 350 000 åskådare.

Det har pratats om att köra flera formel 1-lopp på samma bana, under samma helg eller helgerna efter varandra, för att få ihop ett tävlingsschema under 2020.

– Vi har hela tiden sagt att om vi kan vill vi stödja formel 1 när de söker alternativ för att till racing i år, säger Pringle.

– Nu ska vi försöka att få till ett evenemang bakom stängda dörrar.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning