Nytt liv under flykten över havet

Miracle fick bli pojkens namn. Han föddes på Medelhavet i en räddningsbåt där migranterna vittnar om våld och vidriga förhållanden i Libyen, landet de lämnat.

Men Miracle, 2,8 kilo, mår bra:

– Både mor och barn mår alldeles utmärkt, säger Amoin Soulemane, barnmorska ombord på Aquarius som används av hjälporganisationerna SOS Méditerranée och Läkare utan gränser.

Modern, vars namn inte avslöjas, var en av 70 migranter som på söndagen kom med Aquarius till Catania på Sicilien sedan de plockats upp vid den libyska kusten. Hon berättar för Läkare utan gränser hur hon hållits fången, misshandlats och pressats på pengar under det år hon befunnit sig i Libyen. Slutligen lyckades hon fly, och i torsdags gav hon sig ut på havet med andra migranter i en gummibåt.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54