Nytt klagomål kan fördröja nya Bunkern

Långdansen om Bunkern på Busholmen fortsätter. Bild: Antti PI Pulkkinen

Försäljningen av den så kallade Bunkern på Busholmen framskrider verkligen inte som saker brukar på Strömsö. Stadsborna lider mest.

Som HBL berättat har Helsingfors stad länge försökt sälja den gamla förrådsbyggnaden. Efter många om och men blev det nyligen grönt ljus igen och fastighetsaffären slogs i lås. Köparen SRV ska bygga idrottsutrymmen och bostäder i Bunkern.

För ett år sedan hette det att nya Bunkern är klar 2019 men i mars i år talades det om 2021. Nu är även den tidtabellen hotad.

Enligt senaste överklagande till Helsingfors förvaltningsdomstol dumpar staden priserna på ett sätt som i detta fall gynnar byggbolaget SRV. Klagomålet har lämnats in av Apollo Rakenne Oy som också anser att utlåtandena om fastighetsaffären är bristfälliga.

Helsingfors stad svarar förvaltningsdomstolen senast i juni.

Enligt staden brådskar det med ombyggnaden av Bunkern då den närliggande skolan som blir klar nästa år saknar idrottsutrymmen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46