Nytt klagomål kan fördröja nya Bunkern

Långdansen om Bunkern på Busholmen fortsätter. Bild: Antti PI Pulkkinen

Försäljningen av den så kallade Bunkern på Busholmen framskrider verkligen inte som saker brukar på Strömsö. Stadsborna lider mest.

Som HBL berättat har Helsingfors stad länge försökt sälja den gamla förrådsbyggnaden. Efter många om och men blev det nyligen grönt ljus igen och fastighetsaffären slogs i lås. Köparen SRV ska bygga idrottsutrymmen och bostäder i Bunkern.

För ett år sedan hette det att nya Bunkern är klar 2019 men i mars i år talades det om 2021. Nu är även den tidtabellen hotad.

Enligt senaste överklagande till Helsingfors förvaltningsdomstol dumpar staden priserna på ett sätt som i detta fall gynnar byggbolaget SRV. Klagomålet har lämnats in av Apollo Rakenne Oy som också anser att utlåtandena om fastighetsaffären är bristfälliga.

Helsingfors stad svarar förvaltningsdomstolen senast i juni.

Enligt staden brådskar det med ombyggnaden av Bunkern då den närliggande skolan som blir klar nästa år saknar idrottsutrymmen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning