Nytt fredagsmys?

Surkål och korv är en fenomenal kombo. Här toppas hot dogen med pimpad surkål, picklesmajonnäs, grillat bacon och karamelliserad lök. Bild: Janerik Henriksson/TT

Våga ta ett kliv från det traditionella fredagsmyset. Här är en riktigt maffig historia, laddad med både stuns och smak.

Hot dog med surkål, picklesmajonnäs, bacon och karamelliserad lök

För 6 stycken, 45 minuter

6 korvar av god kvalitet

3 skivor bacon

6 korvbröd

Picklesmajonnäs:

cirka 1/2 dl valfria pickles

1/2 dl majonnäs

1 msk finskuren gräslök

2 tsk dijonsenap

salt

nymalen svartpeppar

Surkål:

250 g surkål från burk

2 msk smör

1 tsk hel spiskummin

1 stjärnanis

1/2 dl sherry eller vitt vin

salt

nymalen svartpeppar

Lök:

1 msk solrosolja

1 gul lök, tunt skivad

salt

Gör så här:

1. Börja med majonnäsen och mixa pickles, blanda tillsammans med majonnäs, gräslök och senap. Smaka av med salt och peppar.

2. Värm surkålen med smör i en stekpanna. Tillsätt spiskummin, stjärnanis och vin. Låt puttra på svag värme i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

3. Hetta upp olja i stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och en nypa salt. Stek tills löken mjuknat och fått fin brun färg, cirka 15 minuter.

4. Grilla eller stek korvarna tills de fått fin färg och är genomstekta. Gör likadant med bacon och låt rinna av på hushållspapper. Värm bröden.

5. Placera korvarna i bröden. Toppa med surkål, picklesmajonnäs och bryt över baconet i bitar.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning