Nytt finskt rekord – trots huvudvärken

Sandra Eriksson satte ett nytt finskt rekord i Globengalan i Stockholm. Bild: Markku Ulander

Sandra Eriksson var i kanonform i Globengalan.

Hinderlöparen Sandra Eriksson krossade det 21 år gamla finska inomhusrekordet på den engelska milen i Globengalan. Den nya rekordtiden 4.30,91 underskrider Monika Kinnunens gamla finska rekord med dryga 11 sekunder.,

– Jag har tränat bra, men under de senaste fem dagarna har jag haft huvudvärk. Ännu under dagen funderade jag om jag alls ska komma, säger Eriksson som slutade sjua i det högklassiga loppet.

Förra året löpte Eriksson det nya inomhusrekordet på 1 500 meter 4.11,89. Hon var inte helt nöjd med den här prestationen.

– Om jag hade varit i lika vass form som förra året skulle jag ha kunnat springa ett par sekunder snabbare, säger hon.

Etiopiens Genzebe Dibaba satte ett nytt inomhusvärldsrekord på sträckan. Hennes rekordtid 4.13,31 underskrider Doina Melintes 16 år gamla världsrekord med knappt 4 sekunder.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning