Nytt fall av coronaviruset vid skola i Sibbo

Två bekräftade fall av coronasmitta har konstaterats vid skolan Sipoonjoen koulu i Sibbo den här veckan. Eleverna i Finland återvände till skolorna den 14 maj. Bild: Lourdes ÑiqueGrentz/Pixabay

Två fall av coronavirussmitta har konstaterats vid Sipoonjoen koulu i Sibbo den här veckan.

En elev till vid skolan Sipoonjoen koulu i Sibbo har smittats av coronaviruset, meddelar Sibbo kommun. Smittfallet konstaterades i torsdags.

Utöver den smittade eleven har 15 elever och några lärare som exponerats för eventuell smitta satts i karantän. De elever som satts i karantän fortsätter sin skolgång på distans.

Det är det andra fallet vid Sipoonjoen koulu sedan skolorna återgick till klassrumsundervisning. Det första fallet konstaterades i tisdags och också då var den smittade en elev. Då sattes knappt 20 elever och några lärare i karantän.

Sipoonjoen koulu är en skola för årskurserna 7–9 och har cirka 330 elever.

Även vid Gumbostrands skola i Sibbo har ett smittfall uppdagats denna vecka. Den smittade är en anställd vid skolan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning