Nytt brexit-avhopp från Mays regering

Storbritanniens premiärminister Theresa May förlorar ytterligare en regeringsmedlem i kölvattnet av processen att ta landet ur EU.

Guto Bebb sade upp sig från sin post som biträdande försvarsminister för försvarsmateriel- och forskningsfrågor inför måndagens debatt och omröstning i parlamentet om hur Storbritanniens tullarrangemang med EU ska se ut efter brexit, rapporterar BBC.

Guto Bebb. Bild: Wikimedia Commons

Detta för att kunna rösta emot regeringens förslag.

Omröstningen gällde ett tillägg till Mays brexitplan som hindrar Storbritannien från att ta in tullavgifter åt EU om inte resten av unionen gör motsvarande för Storbritannien. Det är en eftergift från regeringen till mer EU-skeptiska parlamentsledamöter. De som vill se en mjukare brexit anser att tillägget underminerar den brexitplan som May nyligen lade fram.

Guto Bebb, parlamentsledamot från Wales, röstade för att stanna kvar i EU i brexitomröstningen 2016.

Brexitministern David Davis och utrikesminister Boris Johnson har tidigare avgått i protest mot Theresa Mays brexitplan.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00