Nytt bakslag för Charlotte Kalla – kan missa VM

Charlotte Kalla under masstartsloppet i Falun i lördags. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Nu lyfts frågetecken för Charlotte Kallas VM-start. Skidstjärnan har fått problem med ryggen. "Jag lovar göra allt mitt yttersta för att komma igen så snart som möjligt", säger Kalla.

Det var under uppvärmningen inför lördagens masstartslopp i Falun som Kalla fick ett hugg i ryggen Smärtan blev sedan allt mer påtaglig under helgen och har inte släppt. Hon har därför påbörjat rehab för att komma till rätta med problemen.

"Jag lovar göra allt mitt yttersta för att komma igen så snart som möjligt, men är också inställd på att ha tålamod och följa rehab-programmet till punkt och pricka utan att förivra mig", säger Kalla i ett pressmeddelande.

"Håller humöret uppe"

"Jag känner mig trygg i staben runt omkring som stöttar upp med sina kompetenser. Vi tar en dag i taget, håller humöret uppe och gör det bästa möjliga av situationen jag hamnat i så får vi se hur kroppen svarar och när det kan bli aktuellt att tävla igen."

Kalla blev 48:a i masstarten i Falun och dagen före kom hon på 18:e plats på 10 kilometer. Helgen innan gjorde hon säsongsdebut i världscupen med en sjundeplats i Lahtis skiathlon.

Sjuk i covid-19

33-åringen blev sjuk i covid-19 i november och det har tagit tid för henne att ta sig tillbaka till en form som håller på världsnivå. Med ytterligare ett bakslag i form av ryggproblem ställs förstås frågan om Kallas medverkan i VM i Oberstdorf som startar den 23 februari.

"Vi får liksom Charlotte visa på tålamod och se vart detta tar vägen. Vi följer utvecklingen och har en tät och öppen dialog. Ryggsmärta är konkret och kan förhoppningsvis åtgärdas. Jag hoppas på en snabb och bra läkning så att Charlotte kan komma till start till SM i Borås", säger tränaren Magnus Ingesson.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning