Nyland och Helsingfors hyllas av EU – en av de mest innovativa regionerna

Aalto-universitetet har sänt ut satelliten Aalto-2 i omloppsbana runt jorden. Helsingfors-Nyland är en av de mest innovativa regionerna i EU. Bild: Aalto-universitetet

Finland är det näst mest innovativa landet i EU enligt kommissionens jämförelse – och Nyland lyser som extra innovativ region.

EU:s innovationsförmåga växer för fjärde året i rad, skriver Europeiska kommissionen i ett pressmeddelande. Enligt kommissionens jämförelse är Finland det näst mest innovativa landet i Europeiska unionen, efter Sverige.

På regional nivå är Helsingfors–Nyland, Stockholm och Hovestaden, det vill säga regionen kring Köpenhamn, de mest innovativa regionerna i EU. Jämförelsen mellan EU-länderna beaktar 27 olika indikatorer för innovation.

Enligt kommissionen är EU för första gången mer innovativt än USA. Japan och Sydkorea drar däremot ifrån och Kina är på god väg att hinna i kapp.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46