Nyinstiftat pris till Benny Fredrikssons minne

Benny Fredriksson, Kulturhusets förre vd, avled 2018. Minnet av honom lever vidare i det nyinstiftade Bennypriset. Bild: CHRISTINE OLSSON / TT

Kulturhuset Stadsteatern och operasångerskan Anne Sofie von Otter instiftar ett pris på nästan 10 000 euro till Benny Fredrikssons minne, skriver Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

Syftet med det nyinstiftade Bennypriset är att: "lyfta fram kulturskapare som med spännande uttryck har en vilja att nå ut brett", skriver man i pressmeddelandet.

Benny Fredriksson var vd för Kulturhuset Stadsteatern mellan 2013 och 2017 och dog i mars 2018. Han var även skådespelare och regissör och gift med Ann Sofie von Otter.

"Bennys nyfikenhet och passion för sitt yrke och sin roll som kulturarbetare var enastående och underbar. Han gav allt med oupphörlig entusiasm. Vi vill ge vårt Bennypris till någon som delar hans kärlek till konsten och som har förmågan att nå ut med den självklarhet och oräddhet som han gjorde", säger Anne Sofie von Otter i pressmeddelandet.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning