Nygammalt bondfångarknep utnyttjar Prismas varumärke på Facebook

Prisma-affär i Olars, Esbo. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Ett nygammalt lurendrejeri som utlovar 500 euros presentkort till Prisma-affärer sprids för tillfället i olika diskussionsgrupper i Facebook. Motsvarande meddelanden har valsat omkring i sociala medier i höstas, men gör nu en ny rond i jakten på lättlurade själar.

Den som råkar ut för lurendrejeriet uppmanas googla PRIS500MAO och klicka på länken till den första sökträffen. Bakom länken gömmer sig en webblankett som leder dig vilse. I stället för ett presentkort är den ifyllda blanketten en beställning på tjänster som debiteras från ditt kreditkort, varnar nättidningen Mikrobitti.

S-gruppen ger enkla förhållningsregler för hur man ska tackla bedrägeriförsöken.

– På nätet florerar allt oftare olika bedrägerimeddelanden som använder sig av S-gruppens varumärken. Klicka inte på länken ifall erbjudandet låter för bra för att vara sant, skriver S-gruppen på sin nätsida.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46