Nya våldtäkter i Uleåborg

En härva av sexualbrott nystas upp i Uleåborg. Bild: SPT/Mikael Sjövall

Två minderåriga flickor misstänks ha blivit utsatta för sexualbrott i Uleåborg under veckoslutet.

Brotten undersöks som grov våldtäkt. Dessutom finns rubriceringarna misshandel, tvång och också grovt utnyttjande av barn i det ena fallet.

Den ena av flickorna är under 16 år och den andra under 18 år.

En av de misstänkta har tillfångatagits. Det är en person som har uppehållstillstånd och som har befunnit sig i Finland i flera år.

Polisen ger inte ut mer uppgifter i det här skedet.

Fakta

Detta har hänt i Uleåborg

I fjol uppdagades flera fall av sexualbrott som drabbat minderåriga barn i Uleåborg.

I december bekräftade polisen i Uleåborg att man undersöker tre fall av misstänkta sexualbrott där alla offer är flickor under 15 år. Tio personer med utländsk bakgrund är misstänkta för brotten.

De misstänkta har fått kontakt med sina offer via sociala medier. Det yngsta offret är 12 år gammalt.

Den 11 januari meddelade polisen i Uleåborg att man utreder fyra nya fall av misstänkta sexualbrott. Polisen bekräftade också att ett av offren som drabbades i höstas har avlidit.

Lördagen den 12 januari träffade statsminister Juha Sipilä (C) och inrikesminister Kai Mykkänen (Saml) Uleåborgs stadsdirektör Päivi Laajala.

Staten har lovat stödja det lokala krisarbetet i Uleåborg ekonomiskt.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46