Nya riksdagsledamoten Matti Torvinen lämnar Sannf

Matti Torvinen ansluter sig till Blå framtid eller Nytt alternativ som partiet också kallas.Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Matti Torvinen som blir ny riksdagsledamot i stället för Hanna Mäntylä meddelar att han kommer att lämna Sannfinländarna. Han ansluter sig till riksdagsgruppen Nytt alternativ som bröt sig ur Sannfinländarna tidigare i juni.

Torvinen säger i ett pressmeddelande att han lämnar partiet eftersom Sannfinländarnas partiledning inte har tagit avstånd från tidigare texter och anföranden som på ett allvarligt sätt riktat sig mot mänskliga rättigheter.

Riksdagen beviljade i förrgår Mäntylä (NA) befrielse från sitt uppdrag som riksdagsledamot. Hon ska bli sakkunnig vid Europarådets sekretariat i Strasbourg.

Torvinens beslut innebär att styrkeförhållandet mellan regeringskoalitionen och oppositionen förblir oförändrat efter Mäntyläs avgång.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00