Nya litteraturkvällar på Svenska Teatern

GÄST. Philip Teir berättar om sin nya roman Så upphör världen under den första litteraturkvällen den 5 april.Bild: Leif Weckström

Förlaget och Schildts & Söderströms lanserar en serie litteraturkvällar i samarbete med Svenska Teatern. Satsningen går under namnet "Nu imorron – scen för litteratur".

Namnet kommer från Märta Tikkanens debutroman med samma titel.

Samarbetet mellan Förlaget och Schildts & Söderströms är enligt Förlagets marknadsföringschef Andrea Svanbäck helt naturligt.

 – Jag tror att vi behöver varandra för att lyfta fram vilken fantastisk litteratur vi har, säger hon till FNB.

Enligt ett pressmeddelande från Svenska Teatern, Förlaget och Schildts & Söderströms ordnas det två kvällar i vår och tanken är att konceptet ska få en fortsättning i höst.

– Från Svenska Teaterns sida känns teatern som en självklar scenplats för diskussion och samhällsdebatt, säger teaterchef Johan Storgård.

Premiären är den 5 april, då gästerna är författarna Hannah Lutz, aktuell med debutromanen Vildsvin, och Philip Teir, med romanen Så här upphör världen. Romanerna handlar om människans exploatering av naturen och om hur naturen kan ta över.

Den andra kvällen ordnas den 27 april med journalistik och världspolitik som tema. Respektive värdar är journalisterna Catariina Salo den första kvällen och Janne Strang den andra. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00