Nya KyIF-framgångar i Norden Cup – Pink-laget vann brons

KyIF:s lag i Norden Cup: Caisla Usva, Pihla Nurmi, Sophie Burns, Sofia Goman, Venla Hyry, Ella Paukku, Lina Wikstedt, Natascha Foley, Nea Kanninen, Petra Nurmi, My Pennanen, Ida Nousiainen, Ida Siikaluoma, Dina Sadojevic Jelacik. Bild: Astrid Geisor-Goman

KyIF:s 04-födda flickor gjorde som klubbens ett år äldre spelare i fjol – slutade trea i stenhårda Norden Cup.

Kyrkslätt IF:s starka juniorarbete fortsätter bära frukt. För andra året i följd lyckades ett av KyIF:s flicklag spela hem bronset i tuffa juniorturneringen Norden Cup i Göteborg.

Förra året var det de 2003-födda flickorna som vann bronsmatchen – i år var det klubbens ett år yngre tjejer.

– Det är en mycket tuff turnering då man bara möter bra motstånd och spelar matcher som är två gånger 20 minuter. Det är både fysiskt och psykiskt tungt, säger tränaren Astrid Geisor-Goman

KyIF:s 2004-födda flickor tog tre segrar på lika många matcher i gruppspelet då laget slog svenska Malmö HK med 14–11, norska Konnerud IL med 16–8 och svenska Kärra HF med 14–11. I kvartsfinalen blev det seger över norska Haslum IL med klara siffror (20–12) men i semifinalen blev det förlust mot Herning FH från Danmark med 21–13.

– Prercis som i fjol var det danskana som bjöd på det tuffaste motståndet och vi hade samma problem med dem som i fjol. I Danmark spelar man med klister och trots att vi tränat ett par månader på att spela med klister var det svårt då bollen var dränkt i det, säger Geisor-Goman.

Herning tog hem turneringssegern medan KyIF slutade trea efter att ha slagit IF Swithiod HK med utklassningssiffror 19–9 i bronsmatchen. Svenskarna hade en knapp ledning största delen av första halvlek och det stod oavgjort i paus. I andra halvlek var KyIF-flickorna klart bättre och spelade hem bronsmedaljerna.

KyIF och Swithiod är bekanta motståndare då lagen mötts två gånger i final i juniorturneringen Irsta Blixten. De matcherna har slutat i uddamålssegrar för svenskarna – nu fick de finländska tjejerna revansch.

KyIF-flickorna spelar i pojkserien på hemmaplan under namnet KyIF Pink. Laget slutade tvåa förra säsongen och ligger också den här säsongen på andraplats i tabellen efter ledande BK-46.

Fakta

KyIF:s matcher i Norden Cup:

Gruppspel:

KyIF–HK Malmö 14–11

KyIF–Konnerud IL 16–8

Kärra–HF–KyIF 11–14

Kvartsfinal:

KyIF–Haslum IL 20–12

Semifinal:

Herning FH–KyIF 21–13

Bronsmatch:

KyIF–IF Swithiod HK 19–9

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning