Nya Jeepen fick bara en stjärna i krocktest

Nya Jeep Wrangler klarade sig riktigt dåligt i det europeiska krocktestet. Bild: Jeep

Jeep Wrangler och Fiat Panda fick de sämsta resultaten i EuroNCAP:s senaste krocktest. Båda tillverkas av Fiat-Chrysler-koncernen.

Bottennoteringen i Euro NCAP:s senaste krocktest var den föråldrade Fiat Panda som fick noll stjärnor av fem i Euro NCAP:s senaste krocktest. Nästan mera oroväckande var ändå att splitternya Jeep Wrangler fick bara en av fem. I samma test fick bilar som Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-PACE, Peugeot 508, Volvo V60 och Volvo S60 full pott, eller fem stjärnor av fem möjliga.

Den ålderstigna Fiat Panda är en modell som halkat efter när det gäller säkerhetsutrustning, och den har egentligen bara en bältespåminnare att visa upp. Den fyrhjulsdrivna terrängbilen Jeep Wrangler är däremot helt ny, men erbjuder inget annat än bältesvarnare och manuell farthållare i form av förarassistans.

Michiel van Ratingen, generalsekreterare för Euro NCAP, säger i ett uttalande att han är mycket besviken över att se en bil av 2018 års modell utan vare sig nödbroms eller filvakt.

– Det är hög tid för FIAT-Chryslerkoncernen att börja leverera bilar som är lika säkra som konkurrenterna, säger han.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning