Nya framgångar i Berlin-EM

Marjaana Heikkinen vann spjutguld i parafriidrotts-EM i Berlin.

Finlands framgångar fortsätter i parafriidrotts-EM. Marjaana Heikkinen och Toni Piispanen utökade Finlands medaljsaldo till elva på fredagen.

Marjaana Heikkinen var favorit inför spjutfinalen (F34) och tog en klar seger. Hennes segerresultat 18,79 var över en meter bättre än tvåan, Tysklands Frances Herrmanns 17,47. Tre var Polens Lucyna Kornobys med 16,22.

Toni Piispanen gick in finalen på 200 meter rullstol (T51) med den näst snabbaste statistiktiden – och levererade. Han tryckte hem silver – sin andra silvermedalj i parafriidrotts-EM i Berlin. Han vann också silver på 100 m rullstol.

Belgiens Peter Genyn var i en klass för sig med tiden 42,26 – nytt EM-rekord. Genyn vann också 100 m. Piispanens tid på 200 m var 42,49. Storbritanniens Timothy Osborne var trea med 47,35.

– Säsongens bästa tvåa utan vidare. Räckte inte riktigt. I Schweiz förlorade jag mer än en sekund. Nu var det så där jämnt. Båda sträckorna var ett steg i rätt riktning. I dag gick kurvan mycket bra, säger Piispanen som var nöjd över de jämna dusterna med den dubbla paralympiska guldmedaljören Genyn.

– Det var en bra helhet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46