Nya explosioner i Kabul – två döda

Bild: Lehtikuva/Mustafa Aminzada

Tre explosioner i tät följd har inträffat i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt den afghanska polisen och inrikesdepartementet. Minst två poliser dödades och sex personer har skadats, enligt en talesperson för hälsodepartementet.

En av explosionerna inträffade i närheten av en polisstation i centrala Kabul. Det var en självmordsbombare som utlöste sin sprängladdning, enligt en talesperson för inrikesdepartementet. I området finns många regeringsbyggnader och utländska ambassader.

– Vi har skickat ambulanser till platsen för explosionen, och spärrar av hela området, säger polistalespersonen Hashmat Stanekzai.

Några minuter senare detonerade två sprängladdningar samtidigt i affärsdistriktet Shar-e-Naw, inte långt från en resebyrå som handlägger visumansökningar för resor till Indien. Indiens ambassad och konsulat i Afghanistan har tidigare utsatts för attacker från talibanerna.

Extremistgruppen IS, som regelbundet genomför attentat i Kabul, har tagit på sig attacken mot polisstationen, men inte den andra attacken. Förra veckan dödades 25 människor, däribland nio journalister, i två bombdåd i staden. IS tog på sig även den attacken.

Strider och våldsdåd i Afghanistan tilltar ofta under våren, då snön smälter i bergpassen runt om i landet, och väpnade grupper kan röra sig mer fritt.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning