Nya coronafall vid varvet i Raumo – nu ska de anställdas kroppstemperatur mätas

Rauma Marine Constructions ska börja mäta kroppstemperaturen på arbetare som anländer till arbetsplatsen. Bild: Mikael Piippo/SPT

Raumovarvets vd Jyrki Heinimaa säger att de nya smittfallen var väntade. Med striktare åtgärder hoppas man kunna förhindra framtida coronakluster.

Rauma Marine Constructions meddelar att masstestningen vid skeppsvarvet i Raumo har bekräftat ytterligare coronafall hos personer som befunnit sig i karantän utanför varvet.

Varvets vd Jyrki Heinimaa säger i ett pressmeddelande att ytterligare smittfall var att vänta och hälsomyndigheterna har förutspått att fler fall ännu kan dyka upp.

Rauma Marine Constructions stoppade produktionen vid varvet den 19 februari då över 200 av arbetarna vid varvet bekräftats smittade av coronaviruset.

Alla de anställda coronatestades och exponerade sattes i karantän.

Förra veckans torsdag körde produktionen stegvis i gång igen. På torsdagen och fredagen arbetade endast ett tiotal personer vid varvet och under veckoslutet var skeppsvarvet stängt.

Striktare säkerhetsplan införs

Planen är att köra i gång produktionen helt under den här veckan och därför coronatestas alla de arbetare som suttit i karantän ännu en gång innan de återvänder till jobbet.

Utöver hälsomyndigheternas coronatest ska Rauma Marine Constructions börja mäta kroppstemperaturen på arbetstagare som anländer till jobbet. Heinimaa säger att mätningen av kroppstemperaturen är en del av varvets striktare säkerhetsplan.

Andra striktare åtgärder som införs är exempelvis att arbetstagarna anländer till jobbet och håller sina pauser i turer för att hindra större folksamlingar. Dessutom införs vid varvet ett krav på att bära munskydd.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning