Nya blodiga anfall mot Ghouta

FN:s generalsekreterare António Guterres begärde på måndagen att säkerhetsrådets resolution om en månadslång vapenvila i det krigshärjade Syrien "omedelbart skulle genomföras och upprätthållas". Bild: Lehtikuva / AFP / Jean-Guy Python

Minst tio människor har dödats i fortsatta flygattacker mot den rebellhållna enklaven östra Ghouta i Syrien, uppger den oppositionella organisationen SOHR som bevakar det syriska inbördeskriget från Storbritannien.

Enligt SOHR begravdes en hel familj på nio personer levande när en byggnad i Ghouta-områdets största stadsdel Douma förstördes i luftangreppet.

FN:s generalsekreterare António Guterres begärde på måndagen att säkerhetsrådets resolution om en månadslång vapenvila i det krigshärjade Syrien "omedelbart skulle genomföras och upprätthållas".

I vapenvilan, som FN:s säkerhetsråd röstade fram i helgen, undantas operationer mot terrorister vilket regimen och dess allierade hänvisar till när de fortsätter att bomba.

FN:s människorättschef Zeid Ra'ad Al Hussein kallade på måndagen delar av Syrien, tillsammans med andra områden i länder som Burma och Jemen, för enorma "slakterier".

Mer än 500 civila har dödats i luftangrepp mot enklaven sedan den 18 februari, uppger SOHR. Bland de döda är över 130 barn.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning