Vettel snabbast i Bahrains träningar

Tysklands Sebastian Vettel. Bild: EPA/SRDJAN SUKI

Ferraris tyske förare Sebastian Vettel var trots svårigheter snabbast under träningarna inför Bahrains GP i formel 1.

Vettel, som vann de första träningarna, var kvickast även på kvällen. Han var 0,041 sekunder snabbare än tvåan Valtteri Bottas, Mercedes. Bottas var bara 14:e snabbast i den första sessionen.

Ferraris Kimi Räikkönen belade platserna 20 och 4. Hans första session tog slut efter sex varv. På det sjunde varvet började motorn ryka och Räikkönen körde till sidan av banan. Ferrari uppger att bilens turbomotor överhettades och Räikkönen fick en ny motor till den andra sessionen.

– Våra mekaniker gjorde ett bra jobb som fixade bilen i skick till andra sessionen, sade Räikkönen.

Under den första träningen steg temperaturen på Sakhirbanan till 48 grader. Bild: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Det var viktigt för Räikkönen att få träna ordentligt eftersom han under de senaste tävlingarna klagat över att inställningarna i bilen inte riktigt stämt.

Räikkönen har i flera omgångar berättat att han inte är nöjd över hur hans Ferrari reagerar när man kör den. Bland annat ska den vara understyrd.

– Vi har mycket att göra, medgav Räikkönen.

Ferrari har problem med pålitligheten för även Vettel tvingades köra in i depån mitt under träningarna, hans bil hade drabbats av elfel.

Valtteri Bottas i Bahrain. Bild: Lehtikuva/AFP/Andrej Isakovic

Mercedesföraren Lewis Hamilton, som delar förstaplatsen i VM-serien med Vettel, kom tia och femma. Red Bulls förare Daniel Ricciardo kilade in som tvåa och trea.

Det var oerhört hett, 48 grader, på Sakhirbanan under den första träningen. På kvällen hade temperaturen sjunkit till 33–34 grader.

Tidskvalet körs i morgon och själva GP-loppet avgörs på söndag.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning