Ny vändning i fallet Felix Dahl – nu letar man efter en mördare

Bild: Arkivbild

Vad hände med 22-åriga Felix Dahl som omkom under mystiska omständigheter i Goa den 28 januari 2015? Det undrar hans familj fortfarande.

Nu skriver medier i Indien att polisen öppnar fallet igen. Lokal polis avskrev dödsfallet som en olyckshändelse. En lägre indisk brottsmålsdomstol har nu bett lokalpolisen att registrera fallet som mord, skriver The Times of India, en av landets största tidningar.

Den allmänna åklagaren V G Costa säger att fallet har registretats som en onaturlig död och att utredningarna fortfarande pågår.

Den preliminära rättsliga undersökningen visade att dödsfallet kan ha orsakats av ett fall mot en stenkant på en asfaltsväg. Vidare ska undersökningen ha kommit fram till att Dahl kan ha fått blödande skärsår och att han omkommit i skadorna på grund av att det räckte länge innan han hittades.

Bild: Ksf Media

Enligt den indiska webbtidningen Mid Day kom den lokala läkaren som utförde obduktionen att döden inträffade på grund av en skallskada. En finsk rättsläkare har kommit fram till att frakturerna på skallbasen inte kan ha uppkommit på grund av ett fall, rapporterar Ilta-Sanomat.

På enheten för grova brott hos centralkriminalpolisen, som har hand om fallet Felix Dahl i Finland, är man ytterst förtegen och vill inte kommentera Ilta-Sanomats uppgifter.

– Fallet pågår, troligtvis fortsätter det så tills saker börjar röra på sig i Indien, säger utredningsledaren Kimmo Huhta-aho till HBL.

22-åriga Hankenstuderande Felix Dahl hittades död på en enslig landsväg i Patnem i Goa i början av 2015. Föräldrarna har ända sedan dess varit övertygade om att deras son blev mördad. Den indiska lokalpolisen har hela tiden utrett fallet som en olyckshändelse.

Läs HBL:s tidigare rapportering i fallet:

Finlandssvensk hittad mystiskt död i Goa

Fallet Dahl till centralkriminalpolisen

Norsk fotograf: Felix var rädd

Felix var en av tv-stjärnorna i serien Drakan

Jag tror att någon dödade honom

"Goa är inte farligt"

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning