Ny ungdomsrörelse har sett dagens ljus – toppmöte på Åland 2021

Ungdomsorganisationen regeneration 2030 ordförande Bára Örk Melsted Bild: Regeneration 2030

Ungdomar i Östersjöregionen och Norden tror inte politikerna kan lösa klimatkrisen.

En ny ungdomsrörelse har sett dagens ljus. Regeneration 2030 har som mål att samla ungdomar i Norden och Östersjöområdet för att tillsammans slåss mot klimatförändringen.

Den nyvalda isländska ordföranden Bára Örk Melsted säger i ett pressmeddelande att man vill mobilisera en kraftfull ungdomsrörelse på grund av att tiden börjar ta slut.

"Politiker kommer inte att lösa krisen, de söker väljare. Företagsledare kommer inte att göra det heller, de följer efterfrågan. Men vi som unga medborgare kan ändra hur vi röstar och vilka produkter vi kräver och vi kan själva bli ledare."

Organisationen kommer att hålla årliga toppmöten i Mariehamn på Åland. I augusti 2021 blir toppmötet en vecka långt och planeras av finlandssvenska evenemangsproducenten Johanna Stenback på kommunikationsbyrån All Things Content.

"All Things Contents spetskunnande ligger inom konst och evenemang. Vår uppgift är att möjliggöra en ännu större plattform för de unga och vi vill gärna ta in aktivismen och konsten för att inspirera och nå en bredare publik", säger Stenback.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Black Friday 2020 – erbjudanden hos Preeco.fi

Mer läsning