Ny tidsfrist för förundersökningen om morden i Perno

Utredningsledaren Kristiina Kontio (till vänster) och Anna Saarenoja, kommunikationschef vid polisen i sydvästra Finland redogjorde för våldsdåden i Perno i april. Bild: Jean Lindén/SPT

En 27-årig man från Kouvola är misstänkt för två mord och tre mordförsök.

Förundersökningen om morden i stadsdelen Perno i västra Åbo drar ut på tiden. Polisen har ansökt om uppskov för beslutet att väcka åtal.

"Förundersökningen har avancerat väl, men undersökningen är omfattande och krävande. Brottsmisstanken är sällsynt och allvarlig. Vi har därför ansökt om uppskov för väckande av åtal", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Egentliga Finlands tingsrätt beslutade på onsdagen att tidsfristen för väckande av åtal nu förlängs till den 3 november. Den ursprungliga tidsfristen var 1 juli.

Tingsrätten har häktat en 27-årig man som med sannolika skäl är misstänkt för två mord och tre mordförsök. Mannen är fortfarande häktad.

Ett gräl som delvis handlade om pengar utgjorde bakgrunden till dödsskjutningarna i Perno den 3 april. Även utomstående personer som råkade befinna sig i närheten av brottsplatsen blev offer för den misstänkte mannens våld, uppger polisen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning