Ny succé för Hirvonen

Eero Hirvonen har haft ett lyckat veckoslut i Ruka. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Eero Hirvonen ställde sig på nytt på prispallen i Ruka.

På lördagen var Hirvonen smått sensationellt tvåa i världscupen i nordisk kombination i Ruka – efter ett kanonbra skidlopp. På söndagen blev det succé igen.

Hirvonen gick ut som tia, 1 minut 11 sekunder efter Maxime Laheurte. Han klarade 138 meter i backhoppningen.

Men Hirvonen skidade snabbt ikapp Johannes Rydzek, Antoine Gerard och de andra som startade några sekunder framför honom. Han skidade med tätklungan och krigade till sig en tredje plats i slutuppgörelsen.

– Det här är stort. I synnerhet när jag inte lyckades i backen och ändå kunde göra en sådan prestation i skidspåret, säger han till Yle Urheilu.

Ruka, världscupen i nordisk kombination (HS 142+10 km)

1) Johannes Rydzek Tyskland 26.21,4, 2) Eric Frenzel Tyskland +0,6, 3) Eero Hirvonen Finland +1,9, 4) Maxime Laheurte Frankrike +7,9, ... 10) Arttu Mäkiaho +31,6, ... 13) Ilkka Herola +1.13,4 , ...34) Leevi Mutru +2.24,3 , ...42) Hannu Manninen +4.01,0.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning