Ny seger för damlejonen – 16-åriga JVM-stjärnan Laitinen segerskytt

Finland är obesegrat i EHT-finalturneringen i Ryssland. Bild: Ishockeyförbundet

Två matcher, två segrar och inga insläppta mål. Damlejonen går som tåget i EHT-finalen i Ryssland.

Damlejonens förberedelser inför hemma-VM går som planerat. I Euro Hockey Tour-finalturneringen i ryska Dmitrov har lagets defensiv varit rena betongen i de två första matcherna.

Resultat

Euro Hockey Tour

Tjeckien–Finland 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

I torsdagens match körde Pasi Mustonens lag över Tyskland med hela 7–0 efter att tyskarna bara mäktat med fem skott mot Johanna Oksmans mål. I lördagens match mot Tjeckien blev segersiffrorna inte lika stora men också Noora Räty klarade av att hålla målet rent då hon räddade samtliga tjeckiska skott.

16-åriga Nelli Laitinen gav Finland ledningen drygt halvvägs in i matchen. Målet var Laitinens första i landslaget. Laitinen var lagkapten för U18-laget som vann VM-brons i januari. Medaljen var den första för U18-flickorna på åtta år.

Laitinen blev andra U18-bronsmedaljör som nätade i EHT-finalturneringen i Ryssland. Viivi Vainikka, också hon 16 år, gjorde sitt första damlandslagsmål då hon satte 7–0 mot Tyskland.

Michelle Karvinen satte Finlands andra mål i matchen mot Tjeckien. Karvinen är en av de största stjärnorna i damlandslaget och en av de absoluta nyckelspelarna då det drar ihop sig för VM på hemmaplan senare i vår. VM-turneringen spelas i Esbo i april.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning