Ny seger för damlejonen – 16-åriga JVM-stjärnan Laitinen segerskytt

Finland är obesegrat i EHT-finalturneringen i Ryssland.Bild: Ishockeyförbundet

Två matcher, två segrar och inga insläppta mål. Damlejonen går som tåget i EHT-finalen i Ryssland.

Damlejonens förberedelser inför hemma-VM går som planerat. I Euro Hockey Tour-finalturneringen i ryska Dmitrov har lagets defensiv varit rena betongen i de två första matcherna.

Resultat

Euro Hockey Tour

Tjeckien–Finland 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

I torsdagens match körde Pasi Mustonens lag över Tyskland med hela 7–0 efter att tyskarna bara mäktat med fem skott mot Johanna Oksmans mål. I lördagens match mot Tjeckien blev segersiffrorna inte lika stora men också Noora Räty klarade av att hålla målet rent då hon räddade samtliga tjeckiska skott.

16-åriga Nelli Laitinen gav Finland ledningen drygt halvvägs in i matchen. Målet var Laitinens första i landslaget. Laitinen var lagkapten för U18-laget som vann VM-brons i januari. Medaljen var den första för U18-flickorna på åtta år.

Laitinen blev andra U18-bronsmedaljör som nätade i EHT-finalturneringen i Ryssland. Viivi Vainikka, också hon 16 år, gjorde sitt första damlandslagsmål då hon satte 7–0 mot Tyskland.

Michelle Karvinen satte Finlands andra mål i matchen mot Tjeckien. Karvinen är en av de största stjärnorna i damlandslaget och en av de absoluta nyckelspelarna då det drar ihop sig för VM på hemmaplan senare i vår. VM-turneringen spelas i Esbo i april.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22