Ny seger för Cocks – "rutinen avgjorde"

Teemu Tamminen satte sex mål för Cocks, som är ett steg närmare sjunde raka FM-titeln. Bild: Sanna Myllärinen

Dicken gjorde livet svårt för storfavoriten Cocks, men till slut var det Riihimäki som drog det längre strået i finalmötet i Sjundeå.

Den tredje ligafinalen avgjordes för ovanlighetens skull i Sjundeå, då Cocks hemarena i Riihimäki var upptagen. Precis som de två första matcherna blev det en nagelbitare.

Cocks inledde starkt och Nico Rönnberg var rykande het med fem mål under den första kvarten. Dicken hade svårt att över huvud taget hitta rätt.

Jämnt

Men Helsingforslaget kom igen och reducerade till 14-12 vid paus efter två mål av Max Granlund. Den andra halvleken bjöd direkt på dramatik då Davor Basaric sänkte Anton Rémy med en armbåge. Rémy var däckad för en bra stund och fick publikens applåder då han till slut tog sig till avbytarbänken.

Granlund satte in 14-13 från sju meter och tände Dickens hopp. Vid sju minuter spelat utjämnade Dicken sedan till 15-15 efter två mål av Tadas Stankevicius.

"Fin finalmatch"

Under resten av matchen turades lagen om att göra mål. Matchen hettade till, domarna visslade i ett och både Stankevicius och Basaric var utvisade två gånger under andra halvleken.

Under slutminuterna kunde dock Cocks rycka ifrån med några mål. Rönnberg hyschade publiken efter att ha satt 27-25 och det kändes verkligen avgörande.

– Rutinen avgör. Vi börjar starkt, vi gör några enkla misstag och Dicken kommer närmare, men i slutet gör vi några viljemål som avgör, säger Nico Rönnberg som krutade in sju mål för Cocks.

– Det är en fin finalmatch. Mycket känsla. Roligt för publiken också. Det är så här det ska vara.

Bra för finsk handboll

Cocks är ute efter sitt sjunde raka FM-guld, men Dicken visade sig vara en svår motståndare. Finalerna har varit precis så jämna som det gick att förutse.

– Dicken visar enorm vilja. De gör det svårt för oss. Det visar att finsk handboll går framåt. Det kan också hända att de är lite fräschare. Vi har haft en lång säsong, säger Rönnberg och syftar på Cocks historiska äventyr i Champions League.

– Men Dicken har i princip sju spelare som de kan använda utan att deras nivå sjunker. Vi får bara fortsätta att ösa på, ösa på, få deras stora killar att springa och jobba bakåt och framåt. Dom får det tungt, säger Rönnberg.

Dickens hemmamatch

Följande match spelas på onsdag i Britas i Helsingfors. Då har Cocks läge att säkra sjunde raka guldet.

– Vi hade alla chanser att vinna i dag. Det var små saker som gick fel i början av matchen och i slutet lyckades vi inte riktigt få vårt power play att fungera, säger Dickens bästa målskytt Max Granlund.

– Det är vår hemmamatch på onsdag. Vi måste få lagspelet att fungera och bli av med alla små misstag. Då tror jag det går vägen.

Cocks – Dicken 28 – 25 (14 – 12)

Cocks leder med 2-1 i matcher. Bäst av fem avgör.

Målskyttar (7m)

Cocks

Nico Rönnberg 7 (1)

Teemu Tamminen 6 (2)

Vitalie Nenita 4

Viktor Kovalenko 3

Davor Basaric 3

Andrei Novoselov 2

Nils Kreicbergs 2

Sasa Puljizovic 1

Dicken

Max Granlund 10 (2)

Filip Söderlund 6

Tadas Stankevicius 4

Robin Granlund 2

Joacim Broman 2

Felix Nilsson 1

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning