Ny roman av Knausgård i höst

Karl Ove Knausgård. Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Karl Ove Knausgård kommer med en ny roman i höst. Morgenstjernen handlar om en professor i litteraturvetenskap, Arne, som tillsammans med konstnären Tove och deras barn tillbringar semestern på Sørlandet.

I en stuga i närheten bor deras vän, dragdrivaren Egil. Även en präst, en journalist och en sjuksköterska dyker upp, liksom en enorm stjärna som inte ens astronomerna kan förklara, uppger det norska förlaget Oktober i ett pressmeddelande. Historien berättas utifrån flera av huvudpersonerna, vilket är nytt för Knausgård.

"Det är också komplicerat: verkligheten för en som tror på Gud är helt annorlunda än för en som inte tror på Gud" säger Knausgård och berättar att han försökt spela ut de olika verklighetsuppfattningarna mot varandra.

Romanen kommer den 18 oktober.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning