Ny räd mot Mossack Fonseca i Panama

Bilden är från polisräden den 12 april. Bild: Lehtikuva/AFP /Ed Grimaldo

Polisen i Panama gjorde en ny räd mot advokatbyrån Mossack Fonseca som står i centrum för den så kallade Panamahärvan.

Enligt den lokala tidningen La Prensa undersökte myndigheterna en lagerlokal som tillhörde advokatbyrån och beslagtog dokument.

Enligt Mossack Fonseca innehöll lagret strimlade papper på väg till återvinning.

Förra veckan undersökte polisen Mossack Fonsecas huvudkontor i Panamas huvudstad samt filialer till företaget, men hittade inga bevis på brott.

I de 11,5 miljoner dokument som läcks från advokatbyrån avslöjas hur bland annat politiker sysslat med penningtvätt och internationell skatteflykt via brevlådeföretag.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning