Här är listan på alla som är med i Harkimos nya rörelse

Harry Harkimo i Ykkösaamu-programmet. Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Riksdagsledamot Harry "Hjallis" Harkimo grundar en ny politisk rörelse. Liike nyt (Rörelse nu) ska bryta den politiska inre kretsen och förändra beslutsfattandet.

Harkimo som i torsdags meddelade att han lämnar Samlingspartiet har grundat en ny politisk grupp som fått namnet Liike nyt tillsammans med tidigare socialdemokraten Mikael Jungner.

Andra grundande medlemmar är Alex Nieminen, Helene Auramo, Karoliina Kähönen, Sarian Antila och Tuomas Enbuske.

Orsaken till att man gått in för att grunda en ny rörelse är att grundarna länge varit missnöjda med hur den dagliga politiken förs, skriver grundarna i ett pressmeddelande på lördag morgon.

– Folk är besvikna på politiken och det är inte så märkligt, säger Harkimo i pressmeddelandet.

– Beslut kan göras inom en liten inre krets och folk kan inte påverka saker som berör dem själv. Med Liike nyt vill vi skapa en plattform för påverkan och bättre beslut, säger Harkimo.

Harkimo konstaterar att man måste fråga deras åsikt som berörs av besluten.

– Vi vill inte vara ett parti utan en rörelse som gör det roligt att vara med i politiken, säger Mikael Jungner i Yles Ykkösaamu på lördag morgon.

– Problemet är att folk är besvikna på att partier inte fungerar. Vår rörelse ska därför inte bli ett parti, säger Jungner och konstaterar att han inte tänker ställa upp i riksdagsvalet.

– Jag hoppas nya unga krafter tar vid, det här handlar inte om att jag vill skapa en ny politisk karriär åt mig själv, säger Jungner.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54