Ny pallplats för Hirvonen

Eero Hirvonen Bild: AFP / Lehtikuva / Georg Hochmuth

Eero Hirvonen visade att pallplaceringarna på hemmaplan för tre veckor sedan inte var någon tillfällighet då han slutade trea i världscuptävlingen i Ramsau.

Eero Hirvonen håller på att stiga fram som ett av medaljhoppen inför OS i Pyeongchang. Hirvonen tog säsongens tredje och karriärens fjärde pallplats då han slutade trea i Ramsau.

Hirvonen var med och kämpade om segern men missade då Tysklands Fabian Riessle och Italiens Alessandro Pittin ryckte på slutet. Hirvonen fick till slut nöja sig med tredjeplatsen efter att ha slagit världscupledande norrmannen Jan Schmid i spurten. Riessle tog hem segern före italienaren.

– Lite grämer det mig då jag hade chanser att ta hem segern. Jag gjorde en liten miss inför upploppet då de kom åt att överraska mig. jag förstod inte att de kom åkande i så högt tempo, säger Hirvonen enligt Yle.

I säsonginledningen tog Hirvonen en andra- och en tredjeplats i tävlingarna i Ruka. Nu klev han upp på pallen en tredje gång.

Tredjeplatsen kom efter en tävling där vädrets makter satte stopp för beckhoppningen. Backmomentet avbröts och man använde resultaten från fredagens reservtävling.

Hirvonen skidåkning fungerade mycket bra – han klättrade i resultatlistan och bara Pittin lyckades åka om honom i spåret. Också de övriga finländarna åkte starkt. Ilkka Herola slutade nia, Hannu Manninen var 22:a, Arttu Mäkiaho 27:e och Leevi Mutry 36:e efter att alla bättrat sina placeringar i skidmomentet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46