Ny ordförandekandidat kan rädda OS-boxningen

En ny kandidat till ordförandeposten i Internationella boxningsförbundet kan rädda sportens OS-deltagande. Bild: AP Photo/Frank Franklin II

Boxningen ser ut att kunna behålla sin OS-status.

Boxningen riskerades att kastas ut från OS-programmet eftersom det internationella förbundet Aiba endast hade en ifrågasatt kandidat till ordförandeposten.

Nu har ytterligare en kandidat fått tillåtelse att kandidera efter ett beslut i idrottens skiljedomstol Cas, skriver Cas i ett meddelande.

Det är kazaken Serik Konakbajev, vice ordförande i Aiba och ordförande i Asiens boxningsförbund. Hans kandidatur ströks först på grund av formaliafel i stödbrev från nationella boxningsförbund.

Motkandidaten är uzbeken Gafur Rachimov. Internationella olympiska kommittén (IOK) har tidigare sagt att om Rachimov, som av USA:s finansdepartement uppges ha en ledande ställning i Uzbekistans kriminella värld, väljs till ordförande så riskerar man boxningens plats på OS-programmet i Tokyo.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning