Ny motståndare för Wahlström

Enligt Eva Wahlström spelar det ingen roll vem hon möter i boxningskvällen i Olofsborg. Bild: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Boxningsstjärnan Eva Wahlströms motståndare för boxningskvällen i Olofsborg byts ut. Maria Jose Nunez från Uruguay ersätts av serbiska Jasmina Nadj.

Proffsboxningsevenemanget Olavinlinna Boxing Night meddelar om förändringar i matchparen. Olavi Hagert, som skulle möta Geiboord Omier från Nicaragua, blir i stället ställd mot Reynaldo Mora, även från Nicaragua. Enligt arrangörerna är den tilltänkte motståndaren Omiers avstängning längre än förväntat på grund av förbundens olika regler.

Den på Togo födde finländaren Nourdeen "Ukunta" Toures nya motståndare är serben Bogdan Mitic. Den erfarne Mitic har tagit 13 av sina 20 segrar via knockout.

– Bogdan Mitic är Ukuntas tuffaste motståndare på karriären hittills. Även om motståndaren är längre och mer rörlig, tror jag att Toure klarar av testet, säger tränare Pekka Mäki i pressmeddelandet.

Eva Wahlström är självsäker trots att den ursprungliga motståndaren Maria Jose Nunez byts ut.

– Trots att förändringen sker i sista minuten av förberedelsen stör det mig inte. Jag har tränat hårt hela sommaren med tanke på slutet av året. Därför spelar det ingen roll vem jag möter, säger Wahlström.

Evenemanget går av stapeln den 13 augusti i Nyslott i Olofsborg. Sju matchpar möts i ringen och kvällen kulminerar i en kamp om EM-titeln mellan inhemska Edis Tatli och spanska Cristian Morales.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03