Ny miss för Eriksson – löper inte hinder i EM

Sandra Eriksson till vänster och Camilla Richardsson vid Kalevaspelen 21 juli.Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Sandra Eriksson jagade EM-gränsen på 3 000 meter hinder på onsdagen – men missade med åtta sekunder. Kroppen fungerade inte i Karlstad i Sverige. – Jag gjorde vad jag kunde, skriver Eriksson på Instagram.

Sandra Eriksson löpte i mål på 10.03,1 i Karlstad. Det var ett bättre resultat än i Kalevaspelen, men långsammare än EM-gränsen på 9.55,00. Missen var en stor besvikelse för Eriksson, som på Instagram skriver att kroppen känts bra och att hon varit inställd på att putsa på personbästat 9.24,70 i sommar.

– Men från och med förra veckan gick kroppen i strejk. Andningen är katastrof, ryggen värker och benen klarar bara distanstempo. Jag har ingen aning om vad som är fel men tajmningen var den sämsta möjliga, skriver Eriksson.

View this post on Instagram

VARJE hinderträning (och i princip alla tuffa banpass) i sommar har gått bra. Så pass bra att jag har varit inställd på att persa i sommar. Men från och med förra veckan gick kroppen i strejk. Andningen är katastrof, ryggen värker och benen klarar bara distanstempo. Jag har ingen aning om vad som är fel men tajmningen var den sämsta möjliga. ... Jag gjorde vad jag kunde idag men jag behövde inte mer än 100m för att inse att kroppen inte samarbetade alls. Men jag försökte ignorera det och köra ändå. Men det gick inte. Och det blir inte mer hinder i år nu. ... Jag ger 1500m en chans i helgen ändå. Men det krävs ett mindre mirakel för att få igång kroppen på så kort tid. Men det är dumt att inte ta chansen. ... Jag är sjukt ledsen över att det blev som det blev men påminner mig igen om hur otroligt lite jag har kunnat träna de senaste tre åren! Nu är jag äntligen hel igen och äntligen har jag chansen att få ett helt träningsår och då kanske jag äntligen kan göra mig själv rättvisa. Skam den som ger sig! ... Och med två år kvar till OS i Tokyo så är det ingen idé att stressa upp sig. ... Tack till alla er som är med mig även i motgång. Håll tummarna på lördag!

A post shared by Sandra Eriksson (@steeplesandra) on

IK Falken-löparen har ännu inte gett upp tankarna på EM i Berlin. Det blir inget lopp på paradsträckan, men kanske på distansen 1 500 meter. Då måste Eriksson löpa snabbare än 4.12,00 i Lapinlahti i helgen. Hennes personbästa är 4.11,05 från 2014.

– Det krävs ett mindre mirakel för att få i gång kroppen på så kort tid. Men det är dumt att inte ta chansen, skriver Eriksson.

Janica Rauma från Forssan Salamat ser ut att bli Finlands enda hinderdam i EM. Camilla Richardsson tvingades lämna ett sent återbud på grund av en fotskada.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33