Ny miss för Eriksson – löper inte hinder i EM

Sandra Eriksson till vänster och Camilla Richardsson vid Kalevaspelen 21 juli. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Sandra Eriksson jagade EM-gränsen på 3 000 meter hinder på onsdagen – men missade med åtta sekunder. Kroppen fungerade inte i Karlstad i Sverige. – Jag gjorde vad jag kunde, skriver Eriksson på Instagram.

Sandra Eriksson löpte i mål på 10.03,1 i Karlstad. Det var ett bättre resultat än i Kalevaspelen, men långsammare än EM-gränsen på 9.55,00. Missen var en stor besvikelse för Eriksson, som på Instagram skriver att kroppen känts bra och att hon varit inställd på att putsa på personbästat 9.24,70 i sommar.

– Men från och med förra veckan gick kroppen i strejk. Andningen är katastrof, ryggen värker och benen klarar bara distanstempo. Jag har ingen aning om vad som är fel men tajmningen var den sämsta möjliga, skriver Eriksson.

IK Falken-löparen har ännu inte gett upp tankarna på EM i Berlin. Det blir inget lopp på paradsträckan, men kanske på distansen 1 500 meter. Då måste Eriksson löpa snabbare än 4.12,00 i Lapinlahti i helgen. Hennes personbästa är 4.11,05 från 2014.

– Det krävs ett mindre mirakel för att få i gång kroppen på så kort tid. Men det är dumt att inte ta chansen, skriver Eriksson.

Janica Rauma från Forssan Salamat ser ut att bli Finlands enda hinderdam i EM. Camilla Richardsson tvingades lämna ett sent återbud på grund av en fotskada.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning