Ny mätning: Samlingspartiet fortfarande mest populärt

Samlingspartiet toppar fortfarande i popularitet bland finländarna, och SDP knagglar efter på en andraplats. Det visar en ny gallup.

Det är Helsingin Sanomat som låtit göra gallupen som visar att Samlingspartiet stöds av omkring 21 procent, Socialdemokraterna av 19. Det här betyder att stödet är oförändrat sedan senaste mätning i januari.

Centern stöds i nuläget av drygt 16 procent, vilket är en liten ökning sedan i januari, medan de gröna dalat en aning till 14,4 procent. De här talen håller sig ändå innanför felmarginalen.

Sannfinländarnas stöd ligger på knappt 9 procent, Vänsterförbundets på drygt 9 och de Blå på drygt 1 procent. SFP har ett understöd på omkring 4 procent och Kristdemokraterna ungefär 3 procent.

HS intervjuade omkring 2 300 personer under perioden 22 januari till 15 februari. Felmarginalen är ungefär två procentenheter i vardera riktningen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning