Ny mätning: Samlingspartiet fortfarande mest populärt

Samlingspartiet toppar fortfarande i popularitet bland finländarna, och SDP knagglar efter på en andraplats. Det visar en ny gallup.

Det är Helsingin Sanomat som låtit göra gallupen som visar att Samlingspartiet stöds av omkring 21 procent, Socialdemokraterna av 19. Det här betyder att stödet är oförändrat sedan senaste mätning i januari.

Centern stöds i nuläget av drygt 16 procent, vilket är en liten ökning sedan i januari, medan de gröna dalat en aning till 14,4 procent. De här talen håller sig ändå innanför felmarginalen.

Sannfinländarnas stöd ligger på knappt 9 procent, Vänsterförbundets på drygt 9 och de Blå på drygt 1 procent. SFP har ett understöd på omkring 4 procent och Kristdemokraterna ungefär 3 procent.

HS intervjuade omkring 2 300 personer under perioden 22 januari till 15 februari. Felmarginalen är ungefär två procentenheter i vardera riktningen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46