Ny liten jazz- och poesifestival i Ekenäs minns Claes Andersson

Författaren och musikern Claes Andersson, som gick bort förra juli, uppmärksammas på en ny kulturfestival. Bild: Förlaget/Niklas Sandström

Lilla jazz- och poesifestivalen är ett nytt årligt återkommande sommarevenemang i Ekenäs. I år visas programmet virtuellt på Youtube på grund av coronapandemin.

Den sista fredagen och lördagen i juli arrangerar Kulturföreningen Ena Lilla jazz- och poesifestivalen i Ekenäs. Festivalen planeras bli ett årligt återkommande evenemang som bjuder på konserter, diktuppläsningar och författarsamtal i sommarmiljöer.

På grund av coronapandemin blir den första upplagan av festivalen virtuell. Det blir två konserter och ett författarsamtal på Lilla jazz- och poesifestivalens Youtubekanal.

Temat för den första upplagan av Lilla jazz- och poesifestivalen är Claes Andersson (1937–2019).

– Ett självklart val, säger festivalens initiativtagare Annika Cleo i ett pressmeddelande. Dels är det exakt ett år sedan Claes gick ur tiden, dels finns det väl ingen annan som så perfekt matchar både poesi och jazz.

Fredag 24 juli kl. 19: Av kärlek till Claes – en tribut till Claes Andersson​. Konsert med sångerskan ​Annika Cleo​. Gästartist: författaren ​Bengt Ahlfors​.

Lördag 25 juli kl. 15: Claes Andersson som inspiratör och förebild. Författarsamtal mellan poeten ​Rosanna Fellman och journalisten ​Thomas Lundin​.

Lördag 25 juli kl. 19: Konsert med Sepia.​ Victoria Lindqvist ​och Lauri Schreck bjuder på musik.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Glada färger sida vid sida med smycken i tidlös design

Mer läsning