Ny linje för kommentarer på HBL.fi

HBL har uppdaterat kommentarsreglerna på webbplatsen HBL.fi i syfte att främja en saklig och konstruktiv debatt.

Alla artiklar på sajten kan inte längre kommenteras, utan HBL förbehåller sig rätten att välja vilka kommentarsfält som är öppna.

– På det här sättet hoppas vi på en ännu bättre diskussion som fokuserar på sakfrågor, säger chefredaktör Susanna Ilmoni.

Tidigare var alla artiklar på HBL:s sajt i regel öppna för kommentarer, men praxis har visat att diskussionen ibland spårade ur. Genom att redaktionen i fortsättningen väljer vilka artiklar som öppnas för kommentarer vill HBL markera att till exempel rasistiska kommentarer eller personliga påhopp inte tillåts i tidningens kanaler och man hoppas på mer givande diskussionsbidrag och bättre fokus på ämnet.

Att upprätthålla en saklig debatt är ansvarsfull journalistik.

– Välmotiverade åsikter, att läsarna vill dela med sig av sina erfarenheter och sin kunskap och bidra till en konstruktiv debatt är ytterst välkommet även i fortsättningen.

Läsarna är även välkomna att skriva välargumenterade insändare och skicka dem till adressen debatt@HBL.fi. Alla insändare som ingår i papperstidningen kan också läsas på HBL.fi.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00