Ny klar seger för Potkonen – ställs mot bekant irländare i VM-kvartsfinalen

Mira Potkonen är klar för kvartsfinal i VM. Bild: Lehtikuva / Kalle Parkkinen

Mira Potkonen är klar för kvartsfinal i boxnings-VM i Ryssland sedan hon tog en klar seger över Marie Jose Palacios Espinoza.

Regerande Europamästaren Mira Potkonen fortsätter imponera i VM-boxningen i Ryssland. Potkonen hade inga som helst problem att besegra Marie Jose Palacios Espinoza från Ecuador i den tredje omgången i 60 kilos klassen i VM.

Potkonen tog hem segern med domarrösterna 5–0 (30–27, 29–28, 30–27, 30–27, 30–26).

– Det här var inte bästa tänkbara insats men samtidigt finns det ingen orsak att vara orolig. Det var en rutinseger, säger Potkonens tränare Maarit Teuronen till Yle Urheilu.

Potkonen, som är seedad som etta i VM, ställs mot irländaren Amy Sara Broadhurst i kvartsfinal på torsdag. Potkonen och Broadhurst möttes i EM tidigare i höst och då var Potkonen klart bättre och vann med domarrösterna 5–0.

Enligt tränaren Teuronen är Broadhurst en betydligt bättre motståndare än Palacios Espinoza.

Potkonen har visat upp stark form hittills i VM och trots att hon tidigare i veckan meddelade att hon lägger av med boxningen efter OS nästa år är satsningen stenhård för att nå framgångar både i pågående VM och i OS i Tokyo nästa år.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning