Ny kafékedja grundas

En ny kafékedja håller på att byggas upp med finlandssvenska bakgrundskrafter.

Det är kaféföretaget La Torrefazione och Picnic-kedjan som grundar ett nytt samföretag, La Torrefazione. Kedjan som satsar på kvalitetskaffe anställer tiotals baristor, enligt ett pressmeddelande.

Det nya företagets nuvarande kaféer är La Torrefazione på Alexandersgatan och Fratello i köpcentret Kluuvi. Som nästa steg öppnas kaféer i Uleåborg och i köpcentret Iso Omena i Esbo. Fler orter står i tur senare.

Nybildade La Torrefazione ingår som en del i Picnic-bolagen, som ägs av Mikael Swanljung med familj. Betydande ägare i det nya bolaget är Jens Hampf och Janina Lindgren.

Tanken med samföretaget är att snabba på utvidgningen av den nya kedjan.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54