Ny information om dödsolyckan i Lovisa i fjol

Båten hade en besättning på tre personer. Två av dem lyckades ta sig ut i tid. Den tredje räddades senare ur den vattenfyllda båten, men avled på olycksplatsen. Bild: Olycksutredningscentraln

Olycksutredningscentralen har gett ny information om den ödesdigra dödsolyckan som drabbade Gränsbevakningsväsendets patrulleringsbåt i Lovisa på midsommaren i fjol.

Gränsbevakningsväsendets patrullbåt av modellen PV 183 körde på grund och sjönk utanför Lovisa i juni i fjol. Grundstötningen skedde söder om stadsdelen Valkom, mellan öarna Lindholmen och Kejvsalö.

Tre sjöbevakare befann sig ombord när grundstötningen inträffade. Två av dem lyckades ta sig ut ur båten men den tredje dog.

Olycksutredningscentralen publicerar i dag en utredning som klargör orsakerna till olyckan. Centralen utlovar också fyra rekommendationer som syftar till att förebygga och undvika motsvarande olyckor i framtiden.

Läs mera: Patrullbåten åkte på fel sida om sydmärke

Gränsbevakningsväsendets patrullbåt PV 183 sjönk utanför Lovisa den 20 juni 2020. Bilden har tagits tidigare. Bild: Rajavartiolaitos Vl Turva/SPT

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning